Odjeli

Odjel za djecu

Dječji odjel Gradske knjižnice namijenjen je predškolskoj djeci, djeci i mladeži osnovnoškolske dobi, kao i svima koji se na razne načine bave djecom i rade sa njima.

Na ovim policama osnovnoškolci će lako pronaći svoje lektire kao i razne slikovnice te razni zabavni sadržaj. Osoblje ovog odjela vodi poslove posudbe knjiga, smještaja i nadziranja građe u otvorenom pristupu te organizira i koordinira dodatne programe za djecu, razne prigodne radionice, tematske priredbe i slična događanja namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu djece.

Dječji je odjel opremljem TV i DVD uređajem kako bi djeca mogla pogledati omiljeni animirani film ili neku od brojnih edukativnih emisija dostupnih iz sadržaja Knjižnice.

SLIKE

Odjel za odrasle

Odjel za odrasle nalazi se u centralnom dijelu Knjižnice. Posudbeni odjel nudi bogat izbot beletristike iz domaće i strane književnosti, te knjige na stranim jezicima. Ovdje možete pronaći stručnu, znanstvenu te znanstveno-popularnu literaturu iz humanističkih, društveno-političkih, tehničkih te primijenjenih znanosti i umjetnosti.

Na ovom odjelu prisutna je i multimedijalna građa (audio-video) koja sadrži zvučne i video snimke raznih emisija, pjesama, filmova te ostalih informacija koje služe u obrazovne i istraživačke svrhe.

Čitaonica