Neobična knjiga iskrenih zapisa Petre Heisinger promovirana u Lipiku

0
223

„Ova autobiografska knjiga govori o mom životnom putu kroz izazove, ističući kako sam, zahvaljujući upornosti, trudu i radu, nadišla neobično velike prepreke. Kroz nju želim čitateljima pokazati put prema boljoj i pozitivnoj budućnosti, naglašavajući važnost borbe s pozitivnim stavom kao ključem uspjeha“, između ostalog je poručila Petra Heisinger, autorica knjige „Ja sam Petra, nećete me slomiti“ na njenoj promociji održanoj 9. studenog u Multikulturalnom centru u Lipiku, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Lipik.

Očekivano brojnu publiku je činila pretežno ženska populacija, a uvodno ih je pozdravila ravnateljica knjižnice Jasna Molnar – Kukić prepustivši potom riječ autorici knjige Petri Heisinger. 

Govoreći o drugom izdanju knjige, ova je mlada majka i poduzetnica, podijelila svoje iskustvo prolaska kroz teške životne izazove. Kroz razvod braka, samohrano majčinstvo i egzistencijalnu nemoć, provodi čitatelja kroz trnovit put prema jačanju vlastitih potencijala i postizanju intimne i obiteljske sreće.

„Na nama je da izaberemo hoćemo li se hrabro dići i napustiti ono što nam ne dopušta da rastemo, pa i pod cijenu osude okoline, ili ćemo saviti glavu, ubiti kondora u sebi, pokušavati se prilagoditi lažno nametnutim normama i živjeti lažni život. Bolje da se polomiš u letu, nego da ostaneš sačuvan u krletki“, ističe.

Bit knjige i njezinog nastavka, kroz program „Pospremi glavu“, je omogućiti svakom čitatelju da najneurednije mjesto u svome tijelu dovede u ravnotežu. Tako će doseći najvišu razinu leta ili života svog bića, kako ističe Petra. Zato u knjizi često koristi metaforu kondora, a na promociji u Lipiku taj je koncept pratila izvođenjem kompozicija na flauti, među kojima i “Kondorov let.”

Petra Heisinger, zagrebačka je književnica i ravnateljica Glazbene škole Glazbaonica Ljubav. Uz književnost i glazbu (odlično svira flautu), Petra je magistrirala politologiju te stekla certifikate za fitness trenericu i bavljenje nutricionizmom.